BRDG Advies

Ruimtelijk Economisch Advies & Procesmanagement

Klazienaveen: parkeerdrukmeting
In opdracht van C1000 is op verschillende momenten onderzoek gedaan naar de parkeerdruk in de omgeving van de supermarkt. Vanwege parkeerproblemen wenst de C1000 haar parkeercapaciteit uit te breiden. Het rapport fungeert als onderbouwing voor de gesprekken met de gemeente.
Schoonoord: parkeerbalans

De enige supermarkt in de kern zou graag willen uitbreiden. De gemeente ziet graag als onderbouwing voor deze vergroting dat uiteindelijk het aantal parkeerplaatsen ook is afgestemd op de nieuwe oppervlakte. In opdracht van C1000 is met dit doel een parkeerbalans opgesteld.

Holten: advisering parkeerbeleid

De parkeerterreinen in het centrum van Holten voor zowel de bezoekers van de supermarkten als die van het centrum zijn hoofdzakelijk gelegen in de nabijheid van de supermarkten. Bij de supermarkt van opdrachtgever C1000 wordt relatief veel geparkeerd voor een bezoek aan het centrum, omdat het eenvoudig toegankelijk is, het zeer dicht bij het centrumgebied ligt, en aan een kant vanwaar veel bezoekers naar het centrum komen. Daardoor is de druk op dit parkeerterrein zo groot, dat de bezoekers van de supermarkt nog nauwelijks parkeergelegenheid kunnen vinden. Middels een advies ten aanzien van het parkeerregime en de routing in het centrum zijn in overleg met de gemeente plannen voor verbetering besproken.