Broekhuis Rijs & De Gier Advisering

Ruimtelijk Economisch Advies & Procesmanagement

Home Het Bureau

Het Bureau

Broekhuis Rijs & De Gier Advisering is een sprankelend en ervaren adviesbureau op het gebied van distributieplanologie, ruimtelijk economische advisering en visieontwikkeling op commercieel vastgoed.

Het bureau is in 2005 opgezet door drs. Bert Broekhuis en mw.drs. Janny Rijs-Schuring. In 2020 heeft drs. Mischa de Gier zich aangesloten bij de directie van het bureau.

Bert Broekhuis is bijna 10 jaar als ruimtelijk economisch adviseur werkzaam geweest bij het voormalige KNOV en MKB-Nederland. Daarna heeft hij bijna 10 jaar als oprichter/directeur gewerkt bij Droogh Trommelen Broekhuis. Bert werkt vanuit de vestigingslocatie Zuidhorn in Groningen.

Janny Rijs-Schuring, met als vestigingslocatie Limmen in Noord-Holland, heeft ruim 17 jaar praktijkervaring opgedaan op het terrein van ruimtelijk economische advisering binnen het bedrijfsleven, met name bij Ahold en Albert Heijn.

Mischa de Gier heeft de afgelopen 10 jaar gewerkt in en aan ruimtelijk-economische processen in met name winkelgebieden en ondersteuning van ondernemers: eerst 7 jaar bij de gemeente Groningen en daarna als zelfstandig adviseur en centrummanager. Mischa werkt vanuit vestigingslocatie Nietap in Drenthe.

Medio 2005 hebben wij besloten onze expertise samen te brengen in het adviesbureau Broekhuis Rijs Advisering. Vanaf 2020 hebben wij onze directie uitgebreid en is onze naam gewijzigd in Broekhuis Rijs & De Gier Advisering. Samen beschikken wij over een schat aan ervaring met politieke, bestuurs- en bedrijfsbesluitvormingsprocessen. Broekhuis Rijs Advisering koppelt een persoonlijke benadering aan een uitstekende lokale kennis. Het uitvoeren van  onderzoek op met name het gebied van de distributieplanologie rekenen we tot de core business van ons bureau. Verder hebben wij uitgebreide ervaring in het ontwikkelen en begeleiden van diverse centrum- en winkelconcepten. Daartoe behoren de actuele opgaves om winkelgebieden compacter te maken en aanloopgebieden te transformeren. Ook ondersteunen wij in de groeiende behoefte naar professionele aansturing van winkelgebieden, onder andere via de Bedrijven Investerings Zone (BIZ).